Ига Швьонтек не впечатли с изявите си по време на

...
 Ига Швьонтек не впечатли с изявите си по време на
Коментари Харесай

Без да губи време: Безупречна Швьонтек стартира с геврек и експресен успех на US Open

 

Ига Швьонтек не впечатли с изявите си по време на подготвителните шампионати преди Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто не съумя да реализира две поредни победи и позволи проваляне в третия кръг както на WTA 1000 конкуренцията в Торонто, по този начин и на тази в Синсинати. През днешния ден обаче нямаше и диря от тези съмнения и международната №1 откри с безусловно решителен триумф присъединяване си на тазгодишния US Open, надделявайки над 56-ата в света Жасмин Паолини с 6:3 6:0. Така тя си резервира място във втория стадий на шампионата, където я чака конфликт с победителката от мача сред Греет Минен и шампионката от 2017-а Слоун Стивънс.

Началото на срещата бе напълно в интерес на полякинята, която диктуваше разиграванията със напълно ориентираните си удари и не пропускаше опция да накаже плитките топки на противничката си. Тя бе безпогрешна при посрещане, спечелвайки противниковото подаване общо четири пъти, и въпреки да позволи на собствен ред два пробива, това не я спря по пътя към безапелационен триумф в дебютната част.

Във втория сет Швьонтек увеличи успеваемостта си на първи начален удар, което ѝ оказа помощ да откри цялостна доминация на корта. Нивото ѝ на ретур не спадна нито за миг и тя продължи да има цялостно предимство в сервис геймовете на италианката, което я изведе до реализирането на три пробива, а това в композиция с безапелационното показване на личен сервис означаваше скоропостижна победа за фаворитката.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР